De tuinslang; het meest gebruikt voor irrigatie en beregening van de tuin

De tuinslang; het meest gebruikt voor irrigatie en beregening van de tuin

Wil jij je planten in je tuin goed verzorgen, dan hebben ze naast een een goede voeding ook water nodig. Een goede waterslang is dan ook geen overbodige luxe. Er zijn verschillende soorten tuinslangen die je kunt gebruiken voor de irrigatie en beregening van je tuin. Hoe groot of klein je tuin ook is, je hebt in ieder geval een stevige tuinslang nodig, die het water goed laat doorstromen en niet bij het minste of geringste gaat lekken. Toch blijft het vaak lastig om een goede keuze te maken wat betreft een tuinslang. Welke tuinslang is nou de meest ideale waterslang voor jou en jouw tuin?

De standaard tuinslang

De tuinslangen, die al vele jaren door menigeen gebruikt worden, zijn in de meeste gevallen vervaardigd uit PVC. De ene tuinslang bestaat uit 5 gebreide lagen om stevigheid te bieden, terwijl de ander verstevigd wordt door geweven polyester. Naast de PVC tuinslangen zijn er ook tuinslangen die van rubber gemaakt zijn. Het voordeel van een rubberen tuinslang is dat deze weer- en verouderingsbestendig is, maar daarnaast ook soepeler dan PVC tuinslangen.

De normale tuinslang is, als hij gevuld is met water, behoorlijk zwaar. Zeker als je met de tuinslang een heel eind door je tuin moet. Door al het getrek kan het zijn dat de tuinslang ergens achter blijft haken of dat hij krult. Er kan dan ook een knik in de slang komen te zitten, waardoor het water niet meer goed kan doorstromen. De rubberen tuinslang en de flexibele tuinslang knikken niet. Dit komt omdat ze van een zeer soepel materiaal zijn gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook knik-vrije PVC waterslangen verkrijgbaar.

Standaard PVC Tuinslang

De flexibele tuinslang

Naast de standaard PVC tuinslang, bestaan er ook flexibele tuinslangen. Deze waterslangen kunnen niet knikken omdat ze niet van hetzelfde stugge materiaal zijn als de ons allen bekende tuinslangen. Flexibele tuinslangen zijn ook nog eens heel eenvoudig in gebruik. Ze werken precies hetzelfde als de standaard tuinslang. Je sluit de slang aan op de kraan, je draait de kraan open en voilà de tuinslang is gereed voor gebruik. Op het moment dat de slang vol loopt met water, zet deze door de druk van het water uit en wordt wel drie keer de oorspronkelijke lengte. De gekreukelde tuinslang wordt nu een slang zonder rimpels en het bereik wordt daardoor immens groot. De flexibele slang is, in tegenstelling tot de pvc slang, van zichzelf al een lichtgewicht en zal gevuld met water niet enorm zwaar aanvoelen. Met een flexibele tuinslang wordt het water geven van je planten een fluitje van een cent. Beregening van je tuin is nog nooit zo leuk en aantrekkelijk geweest. Zodra je de watertoevoer stopt, krimpt de tuinslang weer tot een derde van de maximale lengte.

Het opruimen van de flexibele slang een eitje. De waterslang is zo klein op te rollen, dat deze in een bloempot past.
Hierdoor neemt de slang ook weinig ruimte in.

 flexibele tuinslang

Tuinslanghaspels & Tuinslanghouders

Het opruimen van een tuinslang kan in sommige gevallen voor heel wat werk zorgen, zeker als je gebruik maakt van een tuinslanghaspel. Soms lukt het dan ook gewoon niet om tuinslang goed om de slanghaspel gerold te krijgen, omdat er hoe dan ook water in de slang achterblijft. De standaard PVC tuinslang is stugger dan de flexibele tuinslang en werkt daardoor niet altijd even goed mee. Dat kan soms wel eens tot frustraties leiden. Het is dan ook begrijpelijk dat je er na een tijdje prutsen helemaal klaar mee bent en de slang gewoon maar laat bungelen voor wat hij is. Vaak blijft de tuinslang ook gewoon liggen waar hij ligt na het sproeien van de tuin.

Maar wist je dat er tegenwoordig ook hele eenvoudige en leuk uitziende tuinslanghouders zijn? Binnen no-time hangt jou tuinslang dan ook om de tuinslanghouder. Het is niet alleen eenvoudig, maar het ziet er ook nog eens erg charmant uit.

Tuinslanghouder Tuinslang standaard

 Multi-functionele tuinslang

Welke waterslang je ook gebruikt, elke tuinslang is een multi-functionele tuinslang.
Naast beregenen van de tuin en sproeien van de planten, is een waterslang natuurlijk zeer geschikt bij tal van waterklussen.
Wat dacht je van het wassen van de ramen of de auto?
Ook is een tuinslang het ideale middel om de vijver of het kinderzwembad mee te vullen.
Sluit de waterslang aan op de hogedrukspuit en je hebt een constante water toevoer bij het schoon spuiten van je terras.

Kortom, de tuinslang is onmisbaar bij welke waterklus dan ook!

Hier vind je jou ideale tuinslang >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Hippetuin.nl - Alle rechten voorbehouden.