Je terras; de ultieme relaxplek

Het terras; de ultieme relaxplek

De tuin is een belangrijk onderdeel van je woning. Mooie beplanting en een gezellig terras geven je tuin meer uitstraling. Bij het aankleden van je terras draait het niet alleen om de beplanting, maar ook om de bestrating. Er zijn allerlei variaties mogelijk die juist luxe of speelsheid uitstralen.

Bestrating van je terras

Als je je terras wilt bestraten, kun je van verschillende mogelijkheden gebruik maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je terras te voorzien van hardhouten terrasdelen. Maar ook natuursteen, tegels of grind geven je terras een unieke uitstraling. En waarom combineer je de zaken niet met elkaar? Zo kun je alles creëren wat je maar wilt en de tuin ontwerpen die helemaal bij jou past.

Gaat je voorkeur uit naar een strak terras met een speels tintje? Combineer dan grote vierkante of rechthoekige tegels (natuursteen) met grind. Als je de tegels iets verder uit elkaar legt, kun je de ruimte ertussen opvullen met een andere kleur grind.

Een andere vorm van een strak terras is door houten terrasdelen te combineren met grote tegels. Hout heeft namelijk een warme uitstraling en blijft dichtbij de natuur. Het plaatje is helemaal af als de randen ook strak zijn afgewerkt. Voor een speelsere look kun je de hoeken rond maken en de randen afwerken met grind.

Wil je een look die meer een landelijke uitstraling heeft, dan kun je met waalformaat stenen de prachtigste creaties maken. Je kunt de stenen eenvoudig in een cirkelvorm leggen. En het effect wordt nog spectaculairder als je de ligging van de stenen afwisselt. Wil je de tuin en het terras nog landelijker laten lijken, gebruik dan ook planten die bij de landelijke stijl passen. Planten die het heel goed doen in deze look zijn kleine buxus, lage haagjes en lavendel. Op het terras kun je leuke rieten manden en hele grote potten neerzetten, waarin bloemen geheel tot hun recht komen.

Het terras; de inrichting van je relaxplek

De aankleding van je terras

Als de bestrating klaar is, kunnen de spullen erop. Maar wat past er nu precies bij de stijl bestrating waarvoor je gekozen hebt? Heb je gekozen voor een hardhouten bestrating, eventueel gecombineerd met tegels, dan komt een houten tafel met stoelen goed tot zijn recht. Heb je echter je keuze laten vallen op grote strakke natuurstenen tegels dan zou een luxe lounge-set met een fleurige tint comfy kussens helemaal op zijn plaats zijn. Terwijl een schommelbank weer heel goed tot uiting komt in de landelijke sfeer. Welke soort stoelen en tafel je ook kiest, het belangrijkste is dat jij het mooi vindt en dat het aan jouw wensen voldoet.

Is je terras dan nu af? Voor sommige misschien wel. Maar je kunt er altijd nog wat extra accenten bij aanbrengen. Denk bijvoorbeeld maar aan potten met planten of een parasol of een overkapping, zodat je ook in de schaduw kunt zitten. En heb je er wel eens aan gedacht om een tuinhaard te plaatsen? Dit geeft warmte als het ’s avonds al wat kouder wordt. Maar het geeft ook sfeer. Je kunt kiezen voor een vaste tuinhaard of gewoon voor heel simpel een losse vuurkorf. Er is zo ontzettend veel keuze, dat er echt wel iets bij zit wat bij jou past.

Zeker als het ’s avonds donker wordt, maar je wilt nog lekker buiten kunnen genieten, dan is verlichting geen overbodige luxe. Er zijn allerlei vormen van sfeerverlichting. Je kunt in je terras verlichting inbouwen, maar je kunt ook losse lampen plaatsen. Tegenwoordig bestaat de meeste buitenverlichting uit LED lampen, die overdag door de zon opladen.

Een belangrijk element

Als je een terras gaat aanleggen moet je twee dingen niet vergeten. Ten eerste kost de aanleg van een terras geld. Echter een leuk terras hoeft geen vermogen te kosten. Voor elk budget is er een sfeervol en uniek terras aan te leggen. Het tweede waar je zeker aan moet denken is dat een terras aan jouw unieke wensen moet voldoen. Je kunt een terras volledig naar je eigen smaak ontwerpen en inrichten. En ook dan kun je een waanzinnig leuk terras hebben, wat precies binnen je budget past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Hippetuin.nl - Alle rechten voorbehouden.